

megtekintve: 43 774 alkalommal
elkészítve: 490 alkalommal megfőztem én is
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, a vajjal és a vaníliával habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk, és beleforgatjuk.
2. A jól megmosott citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A héj és a lé felét a tésztába keverjük. A sütőt 180°C-osra előmelegítjük.
3. A tojásfehérjét 2 csipet sóval habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsire simítjuk, és a sütőben (középen, légkeverésesnél 160˙C) 35-40 percig sütjük.
4. A porcukrot elkeverjük a maradék citromhéjjal és annyi lével, hogy sűrű masszát kapjunk, majd rásimítjuk a kihűlt süteményre.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
Kalória: 20 szeletnél egyenként kb 195 kcal
1 sütőtepsihez:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 vaníliarúd belseje
30 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
3 kezeletlen citrom
só
20 dkg porcukor
A tepsihez:
sütőpapír