

megtekintve: 11 858 alkalommal
elkészítve: 376 alkalommal megfőztem én is
A tojássárgáját, a porcukrot, a zsírt, és a citrom reszelt héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és kevés tejjel összedolgozzuk. 3 részre osztjuk a tésztát, 2 részbe kakaót teszünk.
3 cipót gyúrunk belőle, 2 kakaós, 1 sárga tészta. Kisodorjuk először a kakaóst, zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, erre kerül a sárga lap, majd ezt is megkenjük lekvárral, és tetejére a barna tésztát tesszük.
Forró sütőbe, közepes lángon, 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
Máz elkészítése:
A kristálycukrot, kakaót tejben felfőzzük, és a tűzről elvéve a vajban elkeverjük.
Egy napot állni hagyjuk a tepsiben, másnap kockákra vágva tálaljuk.
sütési idő: 40 min
sütési mód: alul-felül sütés
Más lekvárt is használhatunk, a lényeg, hogy sötét színe legyen.
Tésztához:
1 tojás sárgája
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 citrom reszelt héja
40 dkg liszt
1 sütőpor
kevés tej
2 ek. kakaó
Töltelékhez:
1 üveg meggy lekvár
Csokimázhoz:
20 dkg kristálycukor
2,5 kanál kakaó
3 evőkanál tej
10 dkg vaj