

megtekintve: 15 035 alkalommal
elkészítve: 370 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
1. A tojásokat a tojássárgával, a maradék 5 dkg cukorral, a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük.
2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírra, és sütőben kb. 20 percig sütjük.
3. Még melegen a halmokat éles késsel kissé megemeljük a papírról, majd hagyjuk kihűlni.
4. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
1 darab 142 kcal.
Kb. 30 darabhoz:
1,25 dl tej
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
12,5 dkg darált mák
2 tojás
1 tojássárgája
fél tk. őrölt fahéj
18 dkg liszt
20 dkg apróra vágott mandula
vaj/margarin a kenéshez
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé