

megtekintve: 116 594 alkalommal
elkészítve: 414 alkalommal megfőztem én is

Tészta:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
2. A cukrot, vajat és az egész tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
3. Nyújtódeszkára rakjuk amit alaposan belisztezünk, átgyúrjuk és késhát vastagságúra nyújtjuk. (kb.2-3 mm). A feléből 5 cm-es a másik feléből 3,5 cm-es korongokat szaggatunk ki.
4. A nagyobbik korongot vékonyan megkenjük házi sárgabarack lekvárral és a diós krémből kis halmok rakunk rá, majd ráhelyezzük a kisebb korongot.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ne pirítsuk meg! Forrón porcukorral meghintjük.
Töltelék:
A darált diót, cukrot, vaníliás cukrot pár kanál forró tej hozzáadásával sűrűvé dolgozzuk.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
tészta:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg vaj
töltelék:
15 dkg dió (darált)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek tej
2 teáskanál házi sárgabaracklekvár
2 ek porcukor