

megtekintve: 10 971 alkalommal
elkészítve: 303 alkalommal megfőztem én is
180 fokra melegítjük a sütőt.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek, feldíszítjük a felvert növényi tejszínnel elkevert olvasztott csokival. A ízharmóniát nem rontja el az eper, de anélkül illetve bármilyen más gyümölccsel is készíthető.
sütési idő: 20 min
hőfok: 18 °C
sütési mód: légkeverés
4 db tojás
10 dkg kókuszzsír
olvasztva
20 dkg darált mandula (vagy dió)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál eritrit
1 teáskanál fahéj
1 dl kókusztejszín
1 evőkanál vanília-kivonat
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg jó minőségű étcsoki
A tetejére:
2 dl növényi tejszín
5 dkg étcsoki
eper (opcionális)