

megtekintve: 69 983 alkalommal
elkészítve: 414 alkalommal megfőztem én is
Egy műanyag tálban robotgéppel (a habverő részével) 10 percig (érdemes a karos-apparátot használni) habosra keverem a nedves alkatrészeket.
Amíg verődik, egy kanállal összekeverem a száraz alkatrészeket.
A folyamatos gépi keverés mellett kanalanként hozzáadom a száraz összetevő-mixet a nedveshez.
15 percig állni hagyom.
A pihentetés után újra megkeverem a masszát és a margarinos-lisztes tepsibe öntöm, hogy a tészta max. 1 centi vastag legyen.
Ezek után megrakhatom a tetejét sűrűn gyümölccsel.
Előmelegített sütőben, 5-ösön 30-35 percig sütöm.
Még melegen megszórom édesítő porral, ugyanis ahogy olvad, egy fényes mázszerűséget képez a tészta tetejére.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
nedves alkatrészek:
350 g kefír
0,5 dl víz
1 egész nagy tojás
1,5 evőkanál étolaj
2 evőkanál folyékony édesítőszer
kb. 300 g (4 db közepes méretű) megpucolt, kimagházazott, lereszelt, levétől kinyomkodott alma
½ teáskanál őrölt fahéj
száraz alkatrészek:
50/100 g zabpehelyliszt (nyugodtan cserélhető a fele durumbúzalisztre)
40 g zabkorpa
késhegynyi szódabikarbóna
6 g (fél zacsi) sütőpor
20 g (fél zacsi) vaníliás pudingpor
tepsibe:
kb. fél hüvelykujjnyi Rama sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
durumbúzaliszt a tepsi beszórásához
díszítés: édesítő por