

megtekintve: 26 156 alkalommal
elkészítve: 384 alkalommal megfőztem én is
1., Előkészítem a gyümölcsöket: meghámozom, feldarabolom/lereszelem.
2., Lereszelem a citromhéjat.
3., Kikaparom a 2 cm hosszú vaníliarúd belsejét.
4., Egy nagyobb tálba beleöntöm és elkeverem az:
- 3 dl (244 g) kuszkuszt,
- meghámozott, feldarabolt/lereszelt gyümölcsöket.
5., Hideg vízzel kiöblítek egy forralólábast, és beleöntöm a:
- 340 ml 1,5%-os tejet,
- 110 ml vizet,
- 1 teáskanál folyékony édesítőszert,
- 1 citrom reszelt héját vagy az 1 kávéskanál szárított reszelt citromhéjat,
- az opcionális fűszerek közül valamelyiket.
6., Lassú tűzön melegítem a fűszeres, vizes tejet egészen forrásig.
7., Forralás után kihalászom a szegfűszegeket.
8., Miután felforrt, ráöntöm a 3 dl-nyi kuszkuszra és a gyümölcsökre.
9., Összekavarom.
10., Lefedem egy tiszta konyharuhával, és néhány percenként kavarok rajta egyet.
11., Kb. 15 perc után a kuszkusz megszívja magát a folyadékkal, ekkor fogyasztható.
főzési idő: 10 min
Hidegen és melegen is finom!
Gyümölcs nélkül elkészítve hasonló lesz a diétás tejbegrízhez ill. a tejbezabihoz.
Fel lehet dobni a következőkkel:
- 1:2-3 arányban megszórni: natúr, zsírszegény kakaópor / fahéj + édesítő por keverékével
- kihűlés után diabetikus lekvárt tenni rá
- öntetet készíteni a tetejére
- reszelt diabetikus csokit szórni a tetejére
A képen 2 nagyobb őszibarackból készült a finomság.
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
3 dl (244 g) előfőzött kuszkusz
340 ml 1,5%-os tej
110 ml víz
1 teáskanál folyékony édesítőszer
1 citrom reszelt héja vagy 1 kávéskanál szárított, reszelt citromhéj
- opcionális fűszerek (érdemes legalább 1-et beletenni közülük):
4 db egész szegfűszeg
2 cm hosszú vaníliarúd kikapart belseje vagy 1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál fahéj
- gyümölcsök:
alma, narancs, őszibarack, sárgabarack, nektarin, kivi, szilva, ezek kombinációi