

megtekintve: 54 193 alkalommal
elkészítve: 355 alkalommal megfőztem én is
1.A tésztához puha vajat/margarint robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével beletesszük az egész tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2.A masszát beleöntjük a kivajazott, lisztezett kuglófformába, majd 160 C-fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
3.A krémhez a tejből, cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd ha kihűlt, a lágy vajjal/margarinnal habosra keverjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport.
4.A díszítéshez a cukrot egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett aranybarnára olvasztjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntjük. Ha szükséges, kenőkéssel vékonyra simítjuk, kihűtjük. Miután megszilárdult, összetörjük, ezzel szórva díszítjük a kuglófot.
sütési idő: 55 min
hőfok: 160 °C
25 dkg vaj/margarin + a formához
25 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt + a formához
A krémhez:
4 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj/margarin
5 dkg étcsokoládé, olvasztva
2 evőkanál sötét, jó minőségű kakaópor
A díszítéshez:
10 dkg kristálycukor