Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Faeper torta Picipiros Konyhájából recept

A recept még nem lett értékelve
  • 90 min
  • könnyű
  • olcsó

megtekintve: 1 249 alkalommal

elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

2. A sárgáját a porcukorral, két kisebb citrom levével és reszelt héjával fehéredésig verjük, majd hozzá szitáljuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre keverjük.

3. A fehérjét a sárgájás részhez adjuk, spatulával finoman átforgatjuk, majd 100 g megfelezett, zöld szárától megfosztott faepret forgatunk bele.

4. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük és 24 cm-es tortaformában 3 db piskótalapot sütünk tűpróbáig, majd rácson hagyjuk kihűlni mielőtt a formából kivesszük.

5. 100 g faepret egy kis fazékba teszünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, vizet és két evőkanál citromlevet, majd lefedve lassú tűzön főzni kezdjük, közben fakanállal félig összetörjük.

6. Egy evőkanál vízhez hozzáadunk egy teáskanál pektint, feloldjuk, majd azt is a fazékba öntjük és 3 percig kevergetjük. Ezután hagyjuk kihűlni és fél órára fagyasztóba tesszük.

7. A faeper krémhez 500 ml cukrászhabot kemény habbá verünk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlevet és 200 g faepret megfelezgetve, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a Zselatin fixet is. Fél órára hűtőbe tesszük.

8. A piskótákat először megkenjük a gyors faeper dzsemmel, majd vastagon rákenjük a faeper krémet, végül az utolsó piskóta tetejére 250 ml keményre vert cukrászhabot halmozunk.

9. 100 g faeperet tetszőlegesen elhelyezünk a torta tetején, esetleg pár mentalevéllel is kiegészítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Videós receptemért látogass el Facebook oldalamra: Picipiros Konyhája

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Az eperfa termését felhasználás előtt alaposan mossuk meg, hagyjuk megszáradni és zöld kis szárát távolítsuk el.

Hozzávalók

Piskótához:
- 7 db tojás
- 250 g porcukor
- 2 kisebb citrom leve és reszelt héja
- 200 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 100 g faeper

Krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 ek citromlé
- 200 g faeper
- 1 csomag Zselatin Fix

Gyors dzsemhez:
- 200 g faeper
- 2 ek víz
- 2 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 1 tk pektin

Díszítéshez:
- 100 g faeper
- pár mentalevél

Kövess minket a Facebookon is!