

megtekintve: 12 976 alkalommal
elkészítve: 299 alkalommal megfőztem én is
Az első lépés, hogy szétválasszuk a 6 tojást. A fehérjét géppel habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót. Ezután a felvert habba jön a tojássárgája. A sütőport és a lisztet vegyítjük, majd hozzáadjuk a tésztához. Majd jön a kakaó, a cappucino, a méz és a fahéj. Annyi tejet adunk a tésztához, hogy az könnyű, habos, kissé folyékony legyen. Fogunk egy kör alakú tortaformát vastagon az ujjainkkal kikenjük a margarinnal. Előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 170 fokon legalább 30 percet sütjük, ellenőrizhetjük szúrjunk bele több helyen egy villát és ha már nem ragad rá a tészta akkor jó. Mikor majdnem kész
az 1 felvert vanília cukros tojásfehérjéből apró ”fullánkokat” fújunk a tortára habnyomóval. Visszatesszük gyorsan, hogy rábarnuljon picit a tortára. Ez egy kicsit száraz torta, fagylalttal vagy tejszínhabbal ajánlom fogyasztását.
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Miután ráraktuk a ”fullánk” díszítést és megsült, egy darabig ne nyissuk ki a sütőt nehogy összeessenek.
6 db egész tojás
150 g kristálycukor
200 g finomliszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál csokoládés cappucino por
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
tej a hígításhoz
csipet só
zsír vagy margarin
1 db tojásfehérje és 1 csomag vaníliás cukor a díszítéshez