

megtekintve: 10 451 alkalommal
elkészítve: 349 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
Zabkorpát, mákot, citromhéjat, édesítőt, xilitet, szódabikarbónát és a sót elkeverjük.
Hozzáadjuk a túrót és a citromlevet és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk, majd beletesszük egy tortaformába, vagy piteformába.
Egy tortaformába vagy piteformába
180 fokon, kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Krém:
A hozzávalókat elkeverjük és sűrű pudingot főzünk.
Összeállítás:
A krémet a kihűlt torta alapba töltjük. A tetején elhelyezzük a gyümölcsöket.
Tálalás előtt tegyük hűtőbe pár órára.
Többféle gyümölccsel kipróbáltam már (szeder, meggy, cseresznye, kivi, barack, vegyes bogyós gyümölcs).
Ha tortaformába készítjük, akkor egy kis peremet kell készíteni, hogy ne folyjon ki a krém.
Az interneten találtam egy egészséges, diétás recepteket tartalmazó oldalon.
Tészta:
175 g zsírszegény túró
70 g zabkorpa
30 g darált mák
fél citrom héja
1 ek. citromlé
8 db süssina édesítő (porrá törve)
5 g xilit
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
Krém:
200 ml 1,5%-os tej
10 g vaníliás pudingpor
10 db durumliszt
6 db süssina (porrá törve)
5 g xilit
Tetejére:
250 g gyümölcs (ízlés szerint)