

megtekintve: 10 141 alkalommal
elkészítve: 287 alkalommal megfőztem én is
A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral ,és kakaóval elkevert lisztet.20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelve- tésztát beleöntve 200 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A krémhez: A tejszínt a cukorral keményre verjük a cukorral, hozzákeverjük a tejfölt, majd a citrom levét. A tésztát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krémet, a kiwit vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, a tortazselét a tetejére simítjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Habkönnyű, enyhén citromos , nagyon kellemes krém.
Hozzávalók a piskótához:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 kanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
2 dcl tejszínhab ( Hulala)
400 gr tejföl
3 kanál porcukor
1 kisebb citrom leve
Tetejére:
4-5 db kiwi
1 csomag színtelen tortazselé