Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Marcipános csokis kocka recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 986 alkalommal

elkészítve: 173 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztához a tojás fehérjét a cukor 3/4 részével kemény habbá verjük, majd a többi cukorral a tojások sárgáját habosra keverjük, és a fehérje habhoz adjuk. A száraz anyagokat beleszitáljuk. Nagy gáztepsibe ( sütőpapír) simítjuk, és 180 C fokon kb. 14-15 perc alatt megsütjük. 3 lapba vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejszín a cukorral felfőzzük, mikor jó sűrű levesszük beledobjuk a vajat, a kakaót. Simára keverjük. ( én még beledobtam 5-8 dkg étcsokit, kis rumot adtam hozzá). Kihűtjük. legjobb előző nap készíteni. Másnap jól kihabosítjuk. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, amit majd a maradék krém felével megkenünk, ráfektetjük a kép papír között kinyújtott marcipánt,rákenjük a maradék krémet, majd a harmadik lap következik. Kicsit lenyomtatjuk, pihenni tesszük hűvös helyre. Kockákra vágva tortabevonóval bevonjuk. Dobozban sokáig eláll. ( tehát a krémet 3 felé vesszük, első lap fele krém, a maradék krém is kétfelé osztva).

sütési idő: 14 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

4 tojás
8 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg darált dió ( mandula)
2 kanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
Párizsi krém:
2 dcl tejszín
20 dkg cukor
20 dkg vaj ( margarin)
5 dkg kakaó
kb. 20-25 dkg marcipán

Kövess minket a Facebookon is!