

megtekintve: 11 923 alkalommal
elkészítve: 341 alkalommal megfőztem én is
6 tojásból szokásosan csokis piskótát sütünk.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a mascarponés krémet:
A mascarponét, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverem. De akár villával is lehet.
Külön magasabb falú tálba felverem a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórom, s azzal még kicsit verem, majd a mascarponés-kakaóporos krémet és a tejszínt együtt tovább verem, míg az egész jó kemény lesz és nem marad benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
Ezt pár órára hűtőbe rakom, majd megtöltöm vele a csokitortát, amit előtte 3 fele vágtam....
Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakom legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
Én most piros és fehér marcipánt vettem.
Egy nagyobb nylonzacskót megszórtam porcukorral, ráraktam a marcipánmasszát, s kinyújtottam, majd a pár órát hűtőben hűlt torta tetejére raktam, szépen elegyengettem.
Utána a fehér marcipán felét kinyújtottam, s apró pogácsaszaggatóval fehér karikákat, köröket szaggattam belőle, s azzal díszítettem ki a tortát.
A fehér marcipán rózsát és a zöld leveleket készen vettem.
sütési mód: alul-felül sütés
A marcipánt készítés előtt legalább egy órával meleg helyre kell tenni, hogy utána könnyen lehessen kinyújtani.
A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
A mascarponés krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló