

megtekintve: 11 374 alkalommal
elkészítve: 361 alkalommal megfőztem én is
A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában, és tegyük hűtőbe amíg a tészta elkészül. A szilvabefőttet szűrjük le, a magot távolítsuk el, és egy botmixer segítségével pürésítsük. A többi hozzávalóval együtt tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük a masszát simára, majd öntsük a kekszes alapra. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 60 percig, majd hagyjuk a tortaformában kihűlni. Egy órára tegyük hűtőbe, majd a fahéjas tejszínhabbal együtt tálaljuk.
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
- 15 dkg teavaj
- 20 dkg zúzott vajas keksz
- 50 dkg mascarpone
- 60 dkg szilva v. szilvabefőtt
- 125 ml tejföl
- 1 db narancs héja
- 3 ek narancslé
- 2 tk rum v. rum aroma
- 3 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 ek liszt
- 125 ml tejszín
- 2 tk őrölt fahéj