

megtekintve: 15 792 alkalommal
elkészítve: 339 alkalommal megfőztem én is
Kis liszten kinyújtjuk a levelestésztát, s kétszer akkora db-okra vágjuk, mint amekkora szendvics megsül a szendvicssütőnkben.
A levelestészta felét nutellával megtöltjük. Én 6 db-ot töltöttem meg nutellával, s 6 db-ot pedig szeletelt trappista sajttal, azaz a tészta egyik felére kenjük a nutellát, szélét pici vízzel megkenjük, majd a tészta másik felét ráterítjük, szélét lenyomkodjuk, mert sütés közben kifolyna a töltelék.
Az én szendvicssütőmben egyszerre 2 db tészta fér, s kb. 8 perc alatt meg is sül. Utána ahogy kivettük a megsült sütiket, kettétörjük, s tányérra rendezzük.
Az édes töltelékeset megszórjuk porcukorral. A sajttal töltött tészták tetejét megkenjük még nyersen kis vízzel, majd rászórunk kicsi lenmagot, s azzal együtt sütjük meg, szintén 8 perc alatt.
Nekem ebből a mennyiségből 6 db sajtos és 6 db nutellás süti lett, amit sütés után kettétörtem, tehát 12 db sós és 12 db édes süti lett belőle.
Ahogy langyosra hült, máris ehetjük.
sütési idő: 40 min
Ha marad másnapra is, nem ajánlom hűtőbe rakni, mert akkor pár órán belül megpuhul. Ha csak símán berakjuk a speizba, nem takarjuk le, akkor még másnap is finom ropogós marad.
50 dkg levelestészta
1 üveg nutella
6 szelet trappista sajt
1 evőkanál lenmag
kb. 1 teáskanál liszt