

megtekintve: 322 alkalommal
elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is
1. A kekszet aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a margarint, majd jól átgyúrjuk. Egy 16- 18 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az aljához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk körbe a forma belsejében. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.
2. A sajttorta összes hozzávalóját kézi vagy robot habverővel csomómentesen összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, 2 órán át 180 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliákból látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.
3. Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.
4. A levelestésztát olvasztott margarinnal alaposan megkenjük, megszórjuk fahéjjal, barnacukorral és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy szintén 18 cm-es formába helyezzük csiga alakban, szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barnacukorral még meghintjük.
5. Pár perc alatt 180 C-on aranysárgára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.
6. A sajttortánkat kivesszük a hűtőből, késsel finoman végigmegyünk a torta és a forma fala között, majd leemeljük róla a kapcsos formát. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta hogy illeszkedjen a torta széléhez.
7. A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba teszünk, jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.
8. A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.
9. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
sütési idő: 120 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videós receptemért látogass el Facebook oldalamra: Picipiros Konyhája
(16- 18 cm-es kapcsos formához)
Kekszes alap :
- 150 g teljes kiőrlésű vajkeksz
- 80 g puha margarin
- 2 tk fahéj
Krém:
- 125 g krémsajt
- 125 g mascarpone
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 2,5 dl habtejszín
- 40 g keményítő
- 1 tk vanília paszta
- 100 g cukor
Fahéjas csiga:
- 1 cs nyújtott levelestészta
- 10 g olvasztott margarin
- kb 3 ek fahéj
- kb 3 ek barnacukor
Fahéjas szirup:
- 1 tk fahéj
- 1 tk cukor
- 1 ek víz
Porcukor máz:
- 3 ek porcukor
- 1 ek víz