

megtekintve: 11 058 alkalommal
elkészítve: 378 alkalommal megfőztem én is
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, elektromos habverővel habosra keverjük..
Ezután összekeverjük a lisztet, pudingport, sütőport és hozzá a tojásos masszához..
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskóta masszánkat beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, narancslével, narancs reszelt héjával, vízzel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínhabot keményre felverjük. A kihűlt pudingos, narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük és a lapokat lekenjük.
A lapok közé töltjük a krém felét, míg a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! Én olvasztott csokit csorgattam rá.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nemcsak mutatós, de brutál finom, igazi ünnepi sütemény.
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás,
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 kiskanál sütőpor
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 db narancs reszelt héja
2 dl 100 %-os narancslé
3.5 dl víz
3 dl tejszín
A lapok kenéséhez: 2-3 evőkanál barack vagy narancslekvár