Grill ételek háttér
kukk

Áfonyás-juharszirupos palacsinta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyű
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 098 alkalommal

elkészítve: 316 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: vidám konyha

Elkészítése

A tojások sárgáját sóval, a juharsziruppal és a felolvasztott de már nem meleg vajjal jól elkeverjük.
A tejet és a sütőporral elkevert lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához keverjük, végül beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is. (Sűrű állagúnak kell lennie.)
A serpenyőt megkenjük olajjal és a szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk a masszából úgy, hogy a tésztát a serpenyőbe öntve megszórjuk áfonyaszemekkel, majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
A palacsintákat egymásra rétegezzük (ebből a mennyiségből kb. 8 palacsinta jön ki), közéjük és a torony tetejére juharszirupot kenünk.
A juharszirupot külön is kínálhatjuk.

sütési idő: 40 min

Személyes jó tanács

Aki szereti juharszirup helyett akácmézet is használhat.

Hozzávalók

2 tojás
1 kávéskanál juharszirup
5 dkg vaj
1,2 dl tej
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor

15 dkg áfonya
juharszirup

Kövess minket a Facebookon is!