

megtekintve: 12 813 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.
A darált diót keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, és a mazsolával.
A tejet és a tejszínt keverjük össze, majd langyosítsuk meg.
Ezután a kiflikarikák felét áztassuk bele egy pár pillanatra a langyos tejes keverékbe, majd rakjuk ki vele a sütőforma alját úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást.
Ezután kanalazzuk a kiflire a sárgabaracklekvárt, és kicsit kenjük el, majd szórjuk meg a diós-keverékkel.
A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk bele a langyos tejbe, majd fedjük be vele a diós réteget.
A tojások sárgáját keverjük habosra egy evőkanál cukorral, majd keverjük össze a maradék tejszínes-tejjel. Ezután óvatosan öntsük rá a kiflire, és hagyjuk pár percig állni hogy teljesen magába szívja.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A sütőformát helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, még a tetején a kifli szép színt kap. Ekkor vegyük ki a sütőből, majd kanalazzuk rá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét.
Tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot és 15-20 perc alatt süssük, (szárítsuk) még a hab a tetején szép színt kap.
sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.
6 db kifli
20 dkg darált dió
3 dl tej
3 dl főzőtejszín
2 db tojás (nagy)
1 ek kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1 mk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 cs mazsola
4-5 ek sárgabarack lekvár
2-3 dkg vaj