

megtekintve: 4 271 alkalommal
elkészítve: 119 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, hozzáadagoljuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsin 180 C fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Melegen feltekerjük.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, a végén hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, a külsejét is vékonyan, majd tetszés sz. díszítjük. (én most csokicsíkokat húztam rá.)
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.
A piskótához:
4 tojás
7 dkg cukor
1 vaníliás cukor
10 dkg liszt
2 kanál olaj
Krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg darált dió
5-10 dkg porcukor
1 dcl lefőzött kávé
1 dcl habtejszín