

megtekintve: 12 525 alkalommal
elkészítve: 355 alkalommal megfőztem én is
1.6-6 tojásból piskótát készítünk. 1 sárgát és egy barnát.
2. Elkészítjük a krémet : a vajat a porcukorral kikeverjük.
A 2dl tejet a 2 ek.liszttel felfőzzük , kihűtjük az 1 citrom levét belecsavarjuk
és összekeverjük.
3. A piskótát kiszaggatjuk lekenjük krémmel. Egy sárgát és egy barnát összeragasztunk a krémmel
és aztán a külsejét is .
4. Beleforgatjuk a darált dióba és készen vagyunk.
Smidróczki Zoltánné
4150.Püspökladány,Szent István utca 3.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 5 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: légkeverés
20 dkg porcukor
2dl tej
2 ek. liszt
12 tojás
1 citrom leve
1 ek. kakaópor
30 dkg darált dió
2 kocka vaj