

megtekintve: 11 368 alkalommal
elkészítve: 331 alkalommal megfőztem én is
Tészta elkészítése:
A tejből, édesítőből és a zabpehelyből kb. 20 perc alatt zabkását főzök (folyamatosan kevergetem).
A kihűlt zabkásába belekeverek két egész tojást.
Túrós töltelék elkészítése:
A túrót a joghurttal, édesítővel, tojással és a pudingporral összekeverem.
Az almát és a körtés megpucolom, és kisebb darabokra vágom.
Összeállítás:
A massza felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazom és elsimítom.
Erre ráteszem a túrós tölteléket, majd a gyümölcsöket rászórom a tetejére, jd a maradék masszát a tetejére kanalazom. Ahogy tudom elsimítom.
180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm. Akkor jó, amikor a teteje már kezd színt kapni.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Tésztához:
125 g zabpehely
500 ml tej
2 db tojás
500 g meggy
édesítő
Túrós töltelékhez:
250 g zsírszegény túró
150 g 1,4%-os natúr joghurt
1 db tojás
10 g pudingpor
1 nagy alma
1 nagy körte
édesítő