

megtekintve: 5 115 alkalommal
elkészítve: 157 alkalommal megfőztem én is
1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.
2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
3. Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.
4. Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.
5. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük.
Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük
6. Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.
7. A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
(20 cm-es kapcsos tortaformában)
A brownie lapokhoz:
200 g finomliszt
420 g cukor
180 g margarin (olvasztott)
4 db tojás
240 g tejcsokoládé (olvasztott)
50 g cukrozatlan kakaópor
360 g étcsokoládé (apróra tört)
2 kk só
2 teáskanál vaníliaaroma
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Vaníliás tortakrém alappor
400 ml hideg tej
Díszítéshez:
15 szem eper
8 szem áfonya
2 dl habtejszín
50 g étcsokoládé