

megtekintve: 9 574 alkalommal
elkészítve: 298 alkalommal megfőztem én is
1 - Megcsináljuk a kovászt, meleg helyen felfuttatjuk.
2 - Utána összeállítjuk a tésztát. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
3 - Amíg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A hozzávalókat felforraljuk egy lábasban, majd hozzákeverjük a diót/mákot. folytonos kevergetés mellett felforraljuk, majd teljesen kihűtjük.
4 - A tésztát 2 részre osztjuk, belesimítjuk a fele-fele tölteléket. A széleit felhajtjuk, aztán szorosan feltekerjük.
5 - A kész tekercseket tojássárgával megkenjük, meleg helyen 30 percet pihentetjük.
6 - Ezután tojásfehérjével megkenjük, hideg helyen 30 percet pihentetjük.
7 - Ezek után alacsony fokozaton sütőben aranybarnára sütjük.
Tésztához:
500g liszt
100g vaj
100g zsír
70g cukor
csipet só
2db tojássárga
Kovászhoz:
1 evőkanál cukor
15g kockaélesztő
1dl langyos tej
Töltelékhez:
500g dió/mák
200g cukor
3dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál méz
A legvégén a tetejükre:
2db tojás - külön sárgája/fehérje