Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

PAVLOVA TORTA MASCARPONÉS KRÉMMEL recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 17 250 alkalommal

elkészítve: 317 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, és még tovább verjük, egészen keményre és fényesre.

Sütőpapírra rajzolunk egy kört, ezt nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, nagyjából elsimítjuk, a közepébe mélyedést formázunk.

140 fokon 70 percig sütjük, sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját. Ha elkészült, a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni.

Elkészítjük a krémet: elkeverjük a mascarponét és a tejfölt, mindkettő legyen szoba hőmérsékletű, hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot.

A krémet csak tálalás előtt kenjük a *tésztára*, ráhalmozzuk a felkockázott mangót és a vegyes gyümölcsöt.

sütési idő: 70 min
hőfok: 140 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tojás fehérje szóba hőmérsékletű legyen,mert így biztos a siker kémény lesz a hab.

Hozzávalók

5 tojásfehérje
20 dkg cukor
2 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál almaecet
1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart magja
1 kávéskanál étolaj
A torta tetejére:
25 dkg mascarpone
15 dkg tejföl
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart magja
1 db mangó
15 dkg vegyes gyümölcs

Kövess minket a Facebookon is!