

megtekintve: 9 847 alkalommal
elkészítve: 301 alkalommal megfőztem én is

A muffinformát vékonyan kikenjük olajjal. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, végül az olajat, és összedolgozzuk. Arányosan elosztva a formákba szedjük úgy, hogy a massza csak 3/4 magasságig töltse ki őket. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik muffin tálkába 2 felezett barackot nyomkodunk a massza tetejére, és a sütő közepére betolt rácson 35-40 percig sütjük. A langyosra hűlt muffinokat porcukorral meghintjük, és citromfűlevélkékkel tálaljuk. Szilvával is készíthető!
sütési idő: 35 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: légkeverés
Szilvával, almával, körtével is készíthető!
1 dl szőlőmagolaj
12 szem kajszibarack
30 dkg rizsliszt
1 cs sütőpor
10 dkg porcukor
1 kk fahéj
2 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tej
2 db tojás