

megtekintve: 19 637 alkalommal
elkészítve: 376 alkalommal megfőztem én is
A piskótákat megsütjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük a cukor kétharmadával, a sárgáját a maradékkal.
A liszthez kevés kakaóport keverünk. A sárgáját a fehérjével fellazítjuk és hozzászitáljuk a kakaós lisztes keveréket. Megsütjük 180 fokon, majd 3 részre vágjuk. Azután megsütjük ugyanígy a kisebb tortának valót. De ez elhagyható ha nem akarunk emeletes tortát készíteni.
A meggybefőtt levéből kivéve 4-5 kanállal és cukorral összekeverjük a pudingport, a maradékot felfőzzük, és elkészítjük a pudingot. Azután belekeverjük a meggyszemeket, kihűtjük.
A tejszínt felverjük, egy kis részébe keverhetünk kakaóport, de ez el is hagyható.
Összeállítjuk a tortát.
Alsó lapra külső szélére körbe habtejszín, befelé haladva a kakaós habtejszín, és meggytöltelék. Ezt váltakozva különböző szélességekben készíthetjük.
Amikor beértünk a kör közepére, jön a következő tortalap, azt is így körkörösen megtöltjük, és végül a harmadik piskótalap. Ugyanígy betöltjük a kisebb tortát is, egymásra rakjuk vagy egy állványra. Végül a tortát mindenhol bevonjuk a maradék habtejszínnel, habrózsákkal díszítjük.
Tetejére meggyet szórunk (vagy egyéb piros bogyós gyümölcsöt), bevonjuk tortazselével. Körbe csokoládédarabkákkal, csokireszelékkel valamint habrózsákkal díszítjük.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A lapokat meglocsolhatjuk kevés meggypálinkával, vagy megkenhetjük lekvárral (meggy, áfonya). Ez a torta egy kedves ismerősnek készült, elvitelre,mivel emeletes, ezrét látható benne hurkapálca merevítésként.
eHozzávalók:
1db 6 tojásos kakaós piskóta lap (26 cm)
1db 4tojásból készült kakaós piskóta lap (18cm)
1 üveg meggybefőtt (cukrozott,magozott)
5-10 dkg cukor
1 vaníliás pudingpor
kb. 1 liter tejszín
1 kanál kakaópor
meggy, ribizli a díszítéshez
színtelen, vagy piros tortazselé
1 tábla tortabevonó, vagy étcsokoládé