

megtekintve: 709 776 alkalommal
elkészítve: 520 alkalommal megfőztem én is
A tejet főni tesszük egy csipetnyi sóval, majd beletesszük a 3 evőkanál cukrot, a szódabikarbónát, és folytonos keverés mellett elkeverjük benne a lisztet. A tűzről levesszük, és ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojások sárgáját amit jól kikeverünk. A tojások felvert habját ezután keverjük hozzá óvatosan. A tésztát egy habzsákból vastag csillagcsővel a közepesen forró zsírba (vagy olajba) nyomunk. A kívánt hosszúságnál mindig elvágjuk, és pirosra sütjük. Lehet kanállal is a tésztát galuskaszerűen a zsírba szaggatni, de így nem olyan szép.
Reszelt csokoládéba vagy kakaós cukorba forgatjuk, és forrón tálaljuk.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 30 min
A zsiradékba nyomott tészta vastagsága befolyásolja a fánk állagát. Próbáljuk ki különféle vastagságban és ki-ki ízlése szerint válasszon.
6 dl tej,
6 dl liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál cukor,
5 tojás,
10 dkg reszelt csokoládé vagy
3 dkg kakaó és 6 dkg porcukor,
parányi só, zsír vagy olaj a kisütéshez.