Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos ropogós recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 30 min
  • egyszerű
  • olcsó

megtekintve: 8 886 alkalommal

elkészítve: 332 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

A sajtot apróra lereszeljük. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
2-3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk vagy feldaraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

sütési idő: 10 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz.

Hozzávalók

24 dkg sajt
6 dkg vaj vagy margarin
2 ek. parmezán (ez el is hagyható)
csipet só
12 dkg liszt
2 ek. hideg víz, de ez csak akkor kell, ha nagyon nem akar összeállni a tészta.

Kövess minket a Facebookon is!