

megtekintve: 13 976 alkalommal
elkészítve: 339 alkalommal megfőztem én is
Első lépés: A hozzávalókat a bors kivételével összekeverjük, összegyúrjuk. Ha nem elég masszív a tészta keverjünk hozzá kevés rizslisztet, vigyázva arra, hogy ne legyen túl kemény sem a tészta.
Második lépés: Míg a tésztát gyúrjuk, melegítsük elő a sütőt kb. 190-200 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsit készítsünk elő.
Harmadik lépés: A teknősök testéhez nagyobb adagokat vegyünk ki a tésztából, majd gyúrjuk jól össze, és kicsit lapogassuk el s helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire őket és kenjük meg az egészet felvert tojással.
Negyedik lépés: A fejéhez, a lábaihoz és a farkához, kisebb adagokat vegyünk a tésztából s formázzunk kis hengereket, majd a megkent testhez tapasszuk hozzá őket.
Ötödik lépés: A fejrészbe nyomjunk két szem fekete borsot, ez szolgálja a teknősök szemét. Majd a teknőcök hátát vágjuk be, hogy páncélt formázzon.
Hatodik lépés: 190 fokon 30-35 perc alatt süssük készre a teknőcöket.
stb...
sütési idő: 35 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: légkeverés
A recept gluténmentes lisztet tartalmaz, így az elkészítés valamivel magasabb árkategóriába tartozik, mint az átlagos lisztből készült ételek. Valamint az állaga sem a sima lisztből készült tészták állaga lesz, hanem sokkal inkább lágyabb tésztát kapunk.
Ha a tészta nem állna össze megfelelően, kevés rizslisztet szórjunk hozzá, míg a tészta a megfelelő állagú nem lesz.
25 dkg túró
17 dkg margarin
15 dkg trappista sajt
25 dkg glutenix alfa mix liszt gluténmentes
1 db tojás
1 tk só
rizsliszt nyújtáshoz, pótláshoz
egész szemes bors díszítéshez