

megtekintve: 9 801 alkalommal
elkészítve: 227 alkalommal megfőztem én is
1 - A felolvasztott margarint a cukorral habosra keverjük. Miután elolvadt a cukor, belekeverjük az egész tojásokat, az aszalt gyümölcsöket, az aprított magvakat és a fűszereket.
2 - Miután elkevertünk mindent, beleszitáljuk a keverékbe a lisztet.
3 - A csomómentesen elkevert masszát egy előre kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába belerakjuk.
4 - Előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük a legalacsonyabb fokozaton, vagy addig, amíg a tészta közepét megszúrva egy hurkapálcával nem ragad rá semmi.
sütési idő: 90 min
sütési mód: alsó sütés
200 g margarin
100 g cukor
200 g liszt
3 db egész tojás
300 g aszalt gyümölcs vegyesen
100 g pirított, aprított dió/mogyoró/mandula
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál őrölt fahéj
1 csipet só
2 csomag vaníliás cukor